ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  παθήσεις δέρματος

  Οι παθήσεις που αφορούν το δέρμα και τα μαλακά μόρια χρήζουν ειδικής χειρουργικής θεραπείας αλλά και αποκατάστασης.

  Με τη διάγνωση κάποιας βλάβης, συνήθως είναι απαραίτητη η χειρουργική της αφαίρεση και η ιστολογική της εξέταση από ειδικό ιατρό.

  Παθήσεις Δέρματος

  Οι πιο συχνές παθήσεις του δέρματος που απαιτούν χειρουργική αντιμετώπιση είναι οι όγκοι (καλοήθεις και κακοήθεις) και η είσφρυση όνυχος.

  Ο συχνότερος καλοήθης όγκος του δέρματος είναι ο σπίλος (ελιά), ο οποίος μπορεί να υπάρχει εκ γενετής ή  να είναι επίκτητος και να χρειάζεται συχνή παρακολούθηση.

  Από τους κακοήθεις όγκους, αυτοί που εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα είναι το μελάνωμα, το οποίο μπορεί να προέρχεται και από προϋπάρχοντα σπίλο, το βασικοκυτταρικό και το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα δέρματος.

  Παθήσεις Μαλακών Μορίων

  Με τον όρο μαλακά μόρια ορίζουμε όλους τους ιστούς του σώματος που βρίσκονται γύρω από τα οστά, αλλά και που υποστηρίζουν τη σωματοδομή και τη λειτουργία του οργανισμού.

  Οι πιο συχνές παθήσεις των μαλακών μορίων που αντιμετωπίζονται χειρουργικά είναι το λίπωμα που προκαλείται από υπερβολική αύξηση των κυττάρων του λίπους σε συγκερκιμένη περιοχή του σώματος, το σάρκωμα που ανάλογα τον ιστό από τον οποίο προέρχονται παίρνει και την αντίστοιχη ονομασία (π.χ. λιποσάρκωμα, αγγειοσάρκωμα), η σμηγματογόνος κύστη, που συχνά συγχέεται με το λίπωμα και τα κονδυλώματα, ένα από τα πιο συχνά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

  Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, οι όγκοι που αφορούν τα μαλακά μόρια είναι καλοήθεις και μπορούν να αφαιρεθούν αποτελεσματικά με χειρουργείο.

  Χειρουργική Δέρματος – Χειρουργική Μαλακών Μορίων

  Όλες οι παθήσεις του δέρματος και των μαλακών μορίων αντιμετωπίζονται με αφαίρεση της βλάβης σε υγιή όρια, συνήθως με τοπική αναισθησία. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πλαστική αποκατάσταση.

  quote

  quote

  Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις παθήσεις του δέρματος και των μαλακών μορίων: