ΕΝΟΤΗΤΕΣ

   

  Ως παθήσεις πρωκτού ορίζονται οι παθήσεις που αφορούν την ευρύτερη περιοχή του πρωκτού και περιλαμβάνουν τις αιμορροΐδες (αιμορροϊδοπάθεια), την ραγάδα δακτυλίου, την κύστη κόκκυγος, το περιεδρικό απόστημα και το περιεδρικό συρίγγιο.

  Πρωκτός

  Ο πρωκτός αποτελεί ένα πολύ σημαντικό τμήμα του σώματός μας, καθώς η σωστή λειτουργεία του έχει καθοριστική σημασία για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας.

  Πρόκειται για το τελικό τμήμα του παχέος εντέρου, το οποίο αποτελείται από ένα σύμπλεγμα μυών και ένα σύστημα νευρικών απολήξεων που του επιτρέπουν να ελέγχει την κένωση του περιεχομένου του.

  Η περιοχή του πρωκτού μπορεί να εμφανίσει διάφορες παθήσεις, οι οποίες αν δεν αντιμετωπισθούν έγκαιρα και κατάλληλα, ταλαιπωρούν αρκετά τον ασθενή. Οι παθήσεις του πρωκτού στην πλειονότητά τους επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα του ασθενή, δυσκολεύοντάς τον πολύ στις δραστηριότητές του.

  Ποια είναι τα συμπτώματα των παθήσεων του πρωκτού;

  Ο ασθενής που παρουσιάζει κάποια πάθηση στην περιοχή του πρωκτού θα εμφανίσει συνήθως τα ακόλουθα συμπτώματα:

  • Πόνος – Τοπικός ερεθισμός
  • Πυρετός
  • Κνησμός (φαγούρα) στην περιοχή
  • Αιμορραγία κατά την αφόδευση
  • Αίσθημα ατελούς αφόδευσης

  Σε περίπτωση, λοιπόν, που ο ασθενής έχει κάποια από τα ανωτέρω συμπτώματα, θα πρέπει να επικοινωνήσει το συντομότερο δυνατό με τον γιατρό του, προκειμένου να κλείσει ένα διαγνωστικό ραντεβού.

  Πώς αντιμετωπίζονται οι παθήσεις του πρωκτού;

  Στις μέρες μας, η ιατρική έχει στη φαρέτρα της ποικίλες καινοτόμες μεθόδους για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των παθήσεων της πρωκτικής περιοχής.

  Βασική επιδίωξη όλων των νέων τεχνικών, συμπεριλαμβανομένης και της χρήσης LASER, είναι η θεραπεία να είναι ανώδυνη και αναίμακτη, με ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο και ταχεία ανάρρωση του ασθενή, ώστε να επιστρέφει άμεσα στην καθημερινότητά του.

  Επιπλέον, μπορούν να διασφαλίσουν ότι δεν θα επηρεαστεί ο σφιγκτηριακός μηχανισμός του εντέρου.

  Ενημερωθείτε αναλυτικά για τις παθήσεις πρωκτού και την αντιμετώπισή τους: