ΕΝΟΤΗΤΕΣ


  Τι είναι οι αιμορροΐδες;


  Οι αιμορροΐδες είναι ένα φυσιολογικό είδος αγγείων του σώματός μας, τα οποία βρίσκονται στο κατώτερο μέρος του πρωκτού, τροφοδοτώντας τον με αίμα. Η λειτουργία των αγγείων αυτών είναι να παρέχουν προστασία και να διατηρούν την εγκράτεια του πρωκτικού σωλήνα.

  Tι ονομάζουμε αιμορροϊδοπάθεια;

  Αιμορροϊδοπάθεια εμφανίζεται όταν οι αιμορροΐδες διογκωθούν και οι ιστοί που τις συγκρατούν στη θέση τους χαλαρώσουν, με αποτέλεσμα αυτές να προβάλλουν έξω από τον πρωκτικό δακτύλιο.

  Πρόκειται για την πιο συνηθισμένη πάθηση του ορθοπρωκτικού σωλήνα, η οποία μάλιστα αποτελεί και ένα από τα συχνότερα προβλήματα της καθημερινότητας της πλειονότητας των ανθρώπων σε όλον τον κόσμο.

  Ποια είναι τα συμπτώματα των αιμορροΐδων;


  Οι ασθενείς με αιμορροϊδοπάθεια εμφανίζουν τα ακόλουθα συμπτώματα:

  • Διόγκωση στην περιοχή του πρωκτού
  • Πόνος - Τοπικός ερεθισμός
  • Αιμορραγία
  • Έκκριση βλέννης
  • Κνησμός (φαγούρα)
  • Αίσθημα ατελούς αφόδευσης

  Οποιοδήποτε ενόχλημα στην περιοχή του πρωκτού πρέπει να εκτιμάται άμεσα από ειδικό ιατρό.

  Αιμορροΐδες

  Πώς θεραπεύονται οι αιμορροΐδες;


  Για την αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας έχουμε πλέον στη διάθεσή μας ποικίλα μέσα. Σε αιμορροΐδες 1ου και 2ου βαθμού συστήνεται η συντηρητική αντιμετώπιση, ενώ σε αιμορροΐδες 3ου και 4ου βαθμού, καθώς και σε ορισμένες περιπτώσεις 2ου βαθμού, ο χειρουργός σας θα σας προτείνει την κατάλληλη ελάχιστα επεμβατική χειρουργική μέθοδο αντιμετώπισης για εσάς.

  Σύγχρονη και Ανώδυνη Χειρουργική Επέμβαση Αιμορροΐδων Χωρίς Νυστέρι:


  Με την εξέλιξη της ιατρικής έχουμε πλέον στη διάθεσή μας διάφορες τεχνικές που αντιμετωπίζουν ανώδυνα και αναίμακτα τα προβλήματα των αιμορροΐδων.

  Πιο συγκεκριμένα, οι νεότερες μέθοδοι για τη θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας είναι οι ακόλουθες:

  • Τεχνική κατά LONGO, κατά την οποία οι αιμορροΐδες δεν αφαιρούνται, αλλά διακόπτεται η αιμάτωσή τους με τη βοήθεια ενός ειδικού εργαλείου και έλκονται προς τα πάνω. Η μέθοδος αυτή έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα, μικρά ποσοστά υποτροπής και συνήθως ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο.
  • Θεραπεία με χρήση Laser που αποτελεί την ασφαλέστερη μέθοδο για την αντιμετώπιση των αιμορροΐδων, χωρίς μετεγχειρητικό πόνο και με διασφάλιση της προστασίας τόσο του πρωκτοδέρματος, όσο και του βλεννογόνου και του σφικτήρα. Μάλιστα ο ασθενής δεν χρειάζεται να νοσηλευτεί, ενώ μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες την επόμενη κιόλας μέρα. Με τη μέθοδο αυτή, ο χειρουργός παρεμβαίνει απευθείας στο αιμορροϊδικό πλέγμα, προκαλώντας την οριστική συρρίκνωσή του.
  • Θεραπεία με χρήση Υπερήχων (ειδικό ψαλίδι υπερήχων), με την οποία αφαιρούνται οι αιμορροΐδες χωρίς νυστέρι αλλά με το σύγχρονο ειδικό ψαλίδι υπερήχων, με αποτέλεσμα ελάχιστο πόνο και μηδαμινά ποσοστά υποτροπής.

  Όσον αφορά την κλασική επέμβαση αιμορροϊδεκτομής (επέμβαση Milligan-Morgan), ο χειρουργός σας θα σας την συστήσει μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις αιμορροϊδοπάθειας.

   

  Τέλος ο ιατρός έχει λάβει πιστοποίηση επιτυχούς ολοκλήρωσης του εκπαιδευτικού προγράμματος για την Αιμορροϊδεκτομή από την Ακαδημία Incision, τη διαπιστευμένη από το Βασιλικό Κολέγιο Χειρουργών της Αγγλίας, με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ.