Αδριανουπόλεως 8 (Επανωμής 26) 2ος Όροφος Τ.Κ. 55133, Θεσσαλονίκη

  • Ελληνικά
  • English

μηροκήλη

Η μηροκήλη είναι μια σπάνια μορφή κήλης που παρουσιάζεται στην περιοχή της βουβωνικής χώρας, όπως η βουβωνοκήλη. Δημιουργείται όταν ένα σπλάχνο προβάλλει μέσω ενός αδύναμου σημείου του κοιλιακού τοιχώματος. Ανάλογα με τη θέση της, διακρίνεται σε δεξιά και αριστερή μηροκήλη. Συνήθως, το όργανο που προπίπτει είναι το λεπτό έντερο.

Συχνότερα παρουσιάζεται σε γυναίκες μεγάλης ηλικίας, με υπερβάλλον βάρος και πολλούς τοκετούς, ως μια μικρή στρογγυλή διόγκωση στο κάτω μέρος της βουβωνικής περιοχής.

Ποια είναι τα αίτια της μηροκήλης;

Η μηροκήλη μπορεί να αναπτυχθεί εξαιτίας των παρακάτω παραγόντων:

  • Δυσκοιλιότητα
  • Άρση βάρους
  • Παχυσαρκία
  • Επίμονος βήχας
  • Πολλοί τοκετοί
  • Μεγάλη ηλικία

Ποια συμπτώματα παρουσιάζει η μηροκήλη;

Στις περισσότερες περιπτώσεις εμφάνισής της, η μηροκήλη παρουσιάζει ελάχιστα συμπτώματα. Ως αποτέλεσμα, σε ποσοστό της τάξεως του 25%, δεν θα γίνει έγκαιρα η διάγνωσή της και υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος περίσφιξης και νέκρωσης του εντέρου. Όταν η μηροκήλη υποστεί περίσφιξη, ο ασθενής αισθάνεται έντονο άλγος και διόγκωση στην περιοχή, συνοδεία ναυτίας και εμετού. Για τον λόγο αυτό, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος και για περιτονίτιδα.

Ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία για την μηροκήλη;

Η μηροκήλη θεραπεύεται μόνο χειρουργικά. Πλέον, η χειρουργική αποκατάσταση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία με πολλά πλεονεκτήματα για τον ασθενή και ορισμένες φορές με λαπαροσκοπική επέμβαση και συνεπώς με γενική αναισθησία.

Λαπαροσκοπική Αποκατάσταση Μηροκήλης vs Αποκατάσταση με τοπική αναισθησία

Μηροκήλη

Η λαπαροσκοπική επέμβαση για την αποκατάσταση της μηροκήλης πραγματοποιείται κυρίως με την τεχνική της εξωπεριτοναϊκής προσπέλασης με τη χρήση πλέγματος.

Με τη λαπαροσκοπική τεχνική, ο χειρουργός πραγματοποιεί στο εσωτερικό της κοιλιακής χώρας του ασθενούς 3 μικρές τομές από τις οποίες θα εισέλθει το λαπαροσκόπιο και τα ειδικά εργαλεία, με τα οποία θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για την επέμβαση.

Η λαπαροσκοπική μέθοδος προσφέρει στον ασθενή ταχύτατη ανάρρωση, ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο, πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα και του επιτρέπει να επιστρέψει στο σπίτι του συνήθως την επόμενη ημέρα από το χειρουργείο.

Κατά την αποκατάσταση με τοπική αναισθησία η επέμβαση πραγματοποιείται χωρίς γενική νάρκωση, με μια μόνο μικρή τομή η οποία κρύβεται κάτω από τη γραμμή του μπικίνι. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος, ο ασθενής επιστρέφει σπίτι συνήθως την ίδια ημέρα, το κοσμητικό αποτέλεσμα είναι άριστο, ενώ αποφεύγονται οι ενδοκοιλιακές επιπλοκές που μπορεί να προκληθούν από τη λαπαροσκόπηση.

επικοινωνία

επικοινωνία

 

Pυθμίσεις προτιμήσεων απορρήτου

Υποχρεωτικά

GDPR,pll_language,wordpress

Προγράμματα

_ga, _gat
c_user, datr, fr, sb, wd, xs
DSID, IDE, AID, CONSENT, HSID, NID, SID, SIDCC, SAPISID