Αδριανουπόλεως 8 (Επανωμής 26) 2ος Όροφος Τ.Κ. 55133, Θεσσαλονίκη

  • Ελληνικά
  • English

Ο Γεώργιος Ανθιμίδης είναι μαστολόγος και χειρουργός μαστού και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Ο ιατρός έχει μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη Χειρουργική Ογκολογία, καθώς και μετεκπαίδευση στη Ρομποτική Χειρουργική. Έχει εργαστεί επί εξαετίας στο θεματικό αντικείμενο του Καρκίνου του Μαστού με ΑΡΙΣΤΕΊΑ σε επίπεδο Διδακτορικής Διατριβής.

Ο ιατρός είναι ο νικητής του βραβείου για τη Διεθνή Ιατρική Πρωτοβουλία στις Η.Π.Α. Chicago, Illinois, ενώ έχει βραβευθεί και από την οργανωτική επιτροπή Βορειοελλαδικού Ιατρικού Συνεδρίου.

Έχει λάβει Πιστοποίηση Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ογκοπλαστική Χειρουργική Μαστού από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας (Advanced Course on Oncoplastic Breast Surgery – The European Society of Surgical Oncology – Barcelona (SP) 2017. Είναι επίσημα αναγνωρισμένο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μαστολογίας/Ειδικών στον Καρκίνο του Μαστού και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας. Ταυτόχρονα παραμένει εν ενεργεία μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Χειρουργών Μαστού.

Η διασφάλιση της ποιότητας στη χειρουργική του μαστού σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές (USA, Columbia) τεκμηριώνεται από την επίσημη συνεργασία του με το πρόγραμμα MASTERY OF BREAST SURGERY της Αμερικανικής Εταιρείας Χειρουργών Μαστού, στο οποίο συγκαταλέγονται μόνο 3% διεθνών χειρουργών. Ο ιατρός είναι προσκεκλημένος ομιλητής για τον καρκίνο μαστού σε ιατρικά συνέδρια και ημερίδες. Το σύγγραμά του «Χειρουργική Προσέγγιση Κακοήθων Νεοπλασιών του Μαστού» διανείμεται δωρεάν στο γραφείο του, άρθρα του είναι δημοσιευμένα στον ελληνικό και διεθνή τύπο, ενώ αναμένεται η μετάφραση του συγγράματος Oncoplastic and Reconstructive Surgery for Breast Cancer.

Ο ιατρός υπολογίζει τον εξατομικευμένο κίνδυνο που διατρέχει μια συγκεκριμένη γυναίκα να εμφανίσει καρκίνο του μαστού με ειδικό μαθηματικό μοντέλο μέσω υπολογιστή και εστιάζει στην πρόληψη της νόσου με ενημέρωση για αποφυγή των παραγόντων κινδύνου, με σύγχρονο προσυμπτωματικό έλεγχο και εκπαίδευση στην αυτοεξέταση.

Η ομάδα του Γεώργιου Ανθιμίδη εφαρμόζει τις αρχές της Αναίμακτης Χειρουργικής, Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής – Ταχείας Ανάρρωσης, Βιοψίας χωρίς Άσκοπες Χειρουργικές Επεμβάσεις, Τεχνικής Διατήρησης Μαστού – Ογκοπλαστικής, Τεχνικής Φρουρού Λεμφαδένα και Εξατομικευμένης για κάθε ασθενή θεραπεία σε συνεργασία με όλους τους ειδικούς (χειρουργό – ογκολόγο – ακτινοθεραπευτή) έπειτα από διεπιστημονικό ογκολογικό συμβούλιο.