Αδριανουπόλεως 8 (Επανωμής 26) 2ος Όροφος Τ.Κ. 55133, Θεσσαλονίκη

  • Ελληνικά
  • English

Ο Γιώργος Ανθιμίδης είναι μαστολόγος και χειρουργός μαστού και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Ο βραβευμένος ιατρός από την οργανωτική επιτροπή Βορειοελλλαδικού Ιατρικού Συνεδρίου είναι Eιδικός Xειρουργός, κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης. ‘Εχει αριστεύσει στη μεταπτυχιακή εκπαίδευση στο γνωστικό πεδίο της Χειρουργικής Ογκολογίας και έχει εργαστεί επί εξαετίας στο θεματικό αντικείμενο του Καρκίνου του Μαστού με ΑΡΙΣΤΕΙΑ σε επίπεδο Διδακτορικής Διατριβής.

Έχει λάβει Πιστοποίηση Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ογκοπλαστική Χειρουργική Μαστού από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας (Advanced Course on Oncoplastic Breast Surgery – The European Society of Surgical Oncology – Barcelona (SP) 2017. Είναι επίσημα αναγνωρισμένο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μαστολογίας/Ειδικών στον Καρκίνο του Μαστού και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας. Ταυτόχρονα παραμένει εν ενεργεία μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Χειρουργών Μαστού.

Η διασφάλιση της ποιότητας στη χειρουργική του μαστού σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές (USA, Columbia) τεκμηριώνεται από την επίσημη συνεργασία του με το πρόγραμμα MASTERY OF BREAST SURGERY της Αμερικανικής Εταιρείας Χειρουργών Μαστού, στο οποίο συγκαταλέγονται μόνο 3% διεθνών χειρουργών. Ο ιατρός είναι προσκεκλημένος ομιλητής για τον καρκίνο μαστού σε ιατρικά συνέδρια και ημερίδες. Το σύγγραμά του «Χειρουργική Προσέγγιση Κακοήθων Νεοπλασιών του Μαστού» διανείμεται δωρεάν στο γραφείο του, άρθρα του είναι δημοσιευμένα στον ελληνικό και διεθνή τύπο, ενώ αναμένεται η μετάφραση του συγγράματος Oncoplastic and Reconstructive Surgery for Breast Cancer.

Ο ιατρός υπολογίζει τον εξατομικευμένο κίνδυνο που διατρέχει μια συγκεκριμένη γυναίκα να εμφανίσει καρκίνο του μαστού με ειδικό μαθηματικό μοντέλο μέσω υπολογιστή και εστιάζει στην πρόληψη της νόσου με ενημέρωση για αποφυγή των παραγόντων κινδύνου, με σύγχρονο προσυμπτωματικό έλεγχο και εκπαίδευση στην αυτοεξέταση.

Η ομάδα του Γιώργου Ανθιμίδη εφαρμόζει τις αρχές της Αναίμακτης Χειρουργικής, Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής – Ταχείας Ανάρρωσης, Βιοψίας χωρίς Άσκοπες Χειρουργικές Επεμβάσεις, Τεχνικής Διατήρησης Μαστού – Ογκοπλαστικής, Τεχνικής Φρουρού Λεμφαδένα και Εξατομικευμένης για κάθε ασθενή θεραπεία σε συνεργασία με όλους τους ειδικούς (χειρουργό – ογκολόγο – ακτινοθεραπευτή) έπειτα από διεπιστημονικό ογκολογικό συμβούλιο.

  • ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΜΑΣΤΟΥ
  • ΒΙΟΨΙΑ ΥΠΕΡΗΧΩΝ – ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ
  • ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ
  • ΟΓΚΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΑΣΤΟΥ