Αδριανουπόλεως 8 (Επανωμής 26) 2ος Όροφος Τ.Κ. 55133, Θεσσαλονίκη

  • Ελληνικά
  • English

χειρουργικές μέθοδοι

Όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις πραγματοποιούνται με βάση τις γενικές αρχές που διέπουν τη σύγχρονη χειρουργική και συνοψίζονται στον όρο Χειρουργική Tαχείας Aνάρρωσης (Fast Track Surgery).

Η μοντέρνα αυτή προσέγγιση χρησιμοποιεί την εφαρμογή των διεθνών κλινικών πρωτόκολλων και με ελάχιστα τραυματική τεχνική και εξελιγμένες μεθόδους αναισθησίας επιτυγχάνει:

  • Μείωση του κινδύνου επιπλοκών
  • Ελάττωση του περιεγχειρητικού stress
  • Ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου
  • Γρήγορη κινητοποίηση και σίτιση
  • Μικρή διάρκεια νοσηλείας και βραχύτερη ανάρρωση.

ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ – ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ: ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Είναι αλήθεια ότι κάθε χειρουργική παρέμβαση προκαλεί κάποια απώλεια αίματος, έστω και ελάχιστη,  αφού κάθε κύτταρο πρέπει να τροφοδοτείται από αίμα για να είναι ζωντανό. Συνεπώς ” αναίμακτη” χειρουργική με την αυστηρή έννοια του όρου δεν υφίσταται.

Όμως η ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΙΜΑΚΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ είναι πλέον πραγματικότητα και είναι ουσιαστικά η τεχνική με την οποία ελαχιστοποιείται, αν όχι μηδενίζεται, η απώλεια αίματος. Μπορούμε λοιπόν σήμερα να πραγματοποιήσουμε πολλές επεμβάσεις, με πρότυπο την πλαστική αποκατάσταση βουβωνοκήλης/ομφαλοκήλης/κοιλιοκήλης καθώς και της κύστης κόκκυγος και την αφαίρεση λιπωμάτων, βλαβών του δέρματος συμπεριλαβανομένων και των κονδυλωμάτων, με απειροελάχιστη απώλεια αίματος, με την τεχνική Tumescent. Με την τεχνική αυτή χρησιμοποιείται, με την αίσθηση μιας μικρής μόνο ένεσης, μεγάλη ποσότητα πολύ αραιωμένου διαλύματος τοπικού αναισθητικού με αδρεναλίνη, μια ουσία η οποία προκαλεί σύσπαση των αγγείων και αποτρέπει την αιμορραγία τους. Ακόμα με τη χρήση ειδικών αιμοστατικών εργαλείων (διαθερμία, ραδιοσυχνότητες, ψαλίδι υπερήχων) αυτόματα σταματά και η παραμικρή αιμορραγία πριν καν προλάβει να εμφανιστεί. Το αποτέλεσμα είναι να αποτρέπεται η απώλεια αίματος, ώστε να μη χρειάζεται μετάγγιση αίματος, καθώς και να ελαχιστοποιούνται οι εκχυμώσεις (μελανιές) και συμπτώματα όπως εύκολη κόπωση, οφειλόμενη σε αναιμία.

O εξειδικευμένος γενικός χειρουργός Γεώργιος Ανθιμίδης κατέχει πολυετή εμπειρία στην τεχνική της Αναίμακτης Χειρουργικής και έχει εφαρμόσει την καινοτόμα αυτή χειρουργική μέθοδο σε πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών.

επικοινωνία

επικοινωνία