Ογκοπλαστική χειρουργική μαστού: Νικήστε τον Καρκίνο του Μαστού και εξαλείψτε τα σημάδια του σε μία μόνο επέμβαση

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  Ο Καρκίνος του Μαστού απασχολεί πολλές γυναίκες τα τελευταία χρόνια, με την ιατρική να πασχίζει να βρει μια σύγχρονη μέθοδο αντιμετώπισής του. Η μέχρι πρότινος συνηθέστερη επέμβαση ήταν η μαστεκτομή, η οποία απαιτούσε την πλήρη αφαίρεση του μαστού. Ωστόσο, οι πιο έμπειροι χειρουργοί στρέφονται στην επαναστατική μέθοδο ογκοπλαστικής μαστού.

  Ο Γενικός Χειρουργός  Δρ. Γεώργιος Ανθιμίδης, μας ενημερώνει για την πιο σύγχρονη χειρουργική μέθοδο αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού.

  Η επιτακτική ανάγκη για για τη νέα μέθοδο ογκοπλαστικής χειρουργικής μαστού

  Δεδομένου ότι το αποτέλεσμα στον μαστό είναι ορατό μετά από οποιαδήποτε επέμβαση και στις συγκεκριμένες περιπτώσεις αφαίρεσης όγκου δεν είναι πάντα αισθητικά καλό, είτε λόγω της θέσης του όγκου είτε λόγω της σχέσης μεγέθους όγκου/μαστού, εμφανίστηκε η ανάγκη ανάπτυξης μιας νέας τεχνικής, της ογκοπλαστικής χειρουργικής. Η ογκοπλαστική χειρουργική του μαστού είναι λοιπόν ουσιαστικά ένα «τρίτο μονοπάτι» ανάμεσα στις ακρωτηριαστικές μαστεκτομές και τις συντηρητικές εκτομές τμήματος του μαστού με αφαίρεση μόνο της βλάβης, οι οποίες, όμως, οδηγούν σε δυσάρεστα πολλές φορές αισθητικά αποτελέσματα.

  Ποια είναι τα οφέλη της επέμβασης;

  Με την ογκοπλαστική χειρουργική μαστού, επιτυγχάνεται ο συνδυασμός των αρχών της χειρουργικής ογκολογίας και της πλαστικής χειρουργικής, δηλαδή ο χειρουργός μπορεί κατά την επέμβαση να αφαιρέσει επαρκώς τον όγκο από τον μαστό και στη συνέχεια να προχωρήσει στην αποκατάσταση του σχήματος του πάσχοντος μαστού αλλά και στην διαμόρφωση του άλλου μαστού. Όπως αναφέρει και ο Γενικός Χειρουργός Δρ. Γεώργιος Ανθιμίδης, «η ογκοπλαστική μαστού εξασφαλίζει ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα ανεξάρτητα από το μέγεθος και τη θέση του όγκου χωρίς να διακινδυνεύεται η ασφάλεια της επαρκούς αφαίρεσης της βλάβης».

  Επέμβαση ογκοπλαστικής χειρουργικής μαστού

  • Κατά την ογκοπλαστική χειρουργική επέμβαση, αφαιρείται ο όγκος από τον μαστό και στη συνέχεια μετακινείται στην περιοχή αυτή ίσο τμήμα ιστού από ένα άλλο σημείο του ίδιου μαστού. Σε διαφορετική περίπτωση, ο χειρουργός θα προχωρήσει στην αποκατάσταση του μαστού που έχει αφαιρεθεί με τμήμα ιστού από άλλο μέρος του σώματος ή ακόμη και με χρήση ενθέματος.

  Αφού ολοκληρωθεί η επέμβαση στον μαστό που είχε τον όγκο, μπορούν να γίνουν μικρές παρεμβάσεις και στον άλλον μαστό, ώστε να υπάρχει ομοιομορφία και να προκύπτει ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα για την ασθενή.

  «Πλέον, η αισθητική των μαστών μετά από μια επέμβαση για την αφαίρεση όγκου έχει μεγάλη βαρύτητα και ο χειρουργός μαστού πρέπει να είναι ενημερωμένος και εκπαιδευμένος για να παρέχει στην ασθενή ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα. Έτσι, ενισχύεται η αυτοπεποίθηση και η ψυχολογία της ασθενούς μετά το χειρουργείο, κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο στην πορεία κάθε γυναίκας», τονίζει ο Δρ. Ανθιμίδης.

  επικοινωνία

  επικοινωνία