Αδριανουπόλεως 8 (Επανωμής 26) 2ος Όροφος Τ.Κ. 55133, Θεσσαλονίκη

  • Ελληνικά
  • English

Πως να επιλέξετε τον κατάλληλο Γενικό Χειρουργό

Η επιλογή του κατάλληλου Γενικού Χειρουργού είναι ιδιαίτερα σημαντική αφενός για τη σωστή διάγνωση και αφετέρου για τη θετική έκβαση του χειρουργείου που σας απασχολεί. Είναι λοιπόν προσωπική ευθύνη του καθένα να κάνει την έρευνά του αναζητώντας τον κατάλληλο γενικό χειρουργό λαμβάνοντας υπόψη τα παρακάτω κριτήρια:

Επαγγελματική Εικόνα Γενικού Χειρουργού

Η επαγγελματική εικόνα είναι αυτή που θα σας βγάλει και το πρώτο συναίσθημα οικειότητας ή μη με τον Χειρουργό. Την επαγγελματική εικόνα δεν είναι απαραίτητο να την έχετε από το πρώτο ραντεβού στο ιατρείο του. Σήμερα, με τη ραγδαία εξέλιξη των social media, η πρώτη επαφή δημιουργείται από όσα θα βρείτε για τον χειρουργό στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, η αναζήτηση πληροφοριών μπορεί να γίνει στη μηχανή αναζήτησης Google, το site  του χειρουργού και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως Facebook, Instagram, Youtube Channel κ.α. Εφόσον ο χειρουργός είναι ενεργός στα παραπάνω, έχετε αποκτήσει μια έμμεση πρώτη επαφή μαζί του, η οποία θα σας ωθήσει να κλείσετε και το ραντεβού σας μαζί του. Ο κατάλληλος Γενικός Χειρουργός είναι ενημερωμένος για τις τεχνολογικές εξελίξεις όχι μόνο στον τομέα εξειδίκευσής του αλλά γενικότερα για την επικαιρότητα, προβάλλοντας τη δουλειά του μέσω αυτών.

Προσωπικές Συστάσεις

Οι προσωπικές συστάσεις είναι ίσως αυτές που θα μας επηρεάσουν περισσότερο στην επιλογή του χειρουργού. Μέρος λοιπόν της αναζήτησής μας για τον κατάλληλο γενικό χειρουργό είναι και οι συζητήσεις με δικούς μας ανθρώπους, ζητώντας τη γνώμη τους αλλά και ρωτώντας εάν έχουν κάποιον να μας προτείνουν για το πρόβλημά μας. Η σύσταση πάντα έρχεται από ανθρώπους που έχουν μείνει ευχαριστημένοι και ξέρουν ότι δεν θα εκτεθούν. Στην ίδια φιλοσοφία είναι και οι κριτικές οι οποίες γράφονται από ασθενείς του Γενικού Χειρουργού, περιγράφοντας το προσωπικό τους περιστατικό και την επαφή τους με το χειρουργό.

Βιογραφικό Γενικού Χειρουργού

Το βιογραφικό του Γενικού Χειρουργού είναι πολύ σημαντικό κριτήριο! Δίνει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευση και την επαγγελματική του κατάρτιση, ενώ μέρος του βιογραφικού είναι τα οι μετεκπαιδεύσεις, τα σεμινάρια, οι εισηγήσεις και οι δημοσιεύσεις. Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στο να γνωρίσουμε τις εξειδικεύσεις του Γενικού Χειρουργού και να αντιληφθούμε την εμπειρία του στο δικό μας θέμα.

Η συνάντηση με τον Γενικό Χειρουργό

Η πρώτη συνάντηση από κοντά με τον χειρουργό είναι ίσως και αυτή που θα μας πείσει. Σίγουρα θα πρέπει να αισθανθούμε οικεία και να συζητήσουμε μαζί του όσα μας απασχολούν για την  πάθηση και το επικείμενο χειρουργείο. Σας προτρέπουμε να ρωτήσετε τον χειρουργό για παρόμοια περιστατικά με το δικό σας. Στοιχεία του χαρακτήρα του χειρουργού απέναντί σας, όπως ο σεβασμός, η υπομονή και η καλή διάθεση να σας ακούσει και να σας απαντήσει σε κάθε ερώτημα είναι μερικά από αυτά που θα σας κερδίσουν. Είναι σημαντικό να αναπτύξετε μια σχέση εμπιστοσύνης, η οποία θα συμβάλλει και στη μείωση του άγχους πριν το χειρουργείο αλλά και στην επαφή σας μετά.